UNORMAL? // Forskningsdagene 2018
fredag 28. september
19:30 (Dørene åpner kl. 18:45)
Gratis
Billetter

Hva er normalt, hva er sunt , hva er sykt og hva er sant?

I anledning av Forskningsdagene 2018 inviterer Trondheim kommune og NTNU  til kunnskapskveld på Byscenen om oppvekst og helse.

Vi har invitert fem eksperter som jobber med barn og unge. De skal lære oss noe nytt om kropp, psykisk helse, genetikk, spisevaner, kroppspress, sårbarhet, styrke, formbarhet, seksualitet, familien, avvik og normalitet. Dette blir garantert spennende og lærerikt. Vi ser frem til å se deg der!

Samtalen ledes av Solveig Hareide, programleder i NRK.

Deltakere:

Hans Andreas Knutsen er psykologspesialist og jobber i Barne- og familietjenesten i Trondheim kommune. Hans Andreas har erfaring fra DPS, familievernkontor og barnevernsinstitusjon. Hans faglige interesse er samfunnspsykologi, som han også har spesialisert seg innen.

Silje Steinsbekk er professor ved Institutt for psykologi og spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi. Hun er nestleder i forskningsprosjektet Tidlig trygg i Trondheim (TtiT), en studie som i 10 år har fulgt rundt 1000 Trondheimsbarn og deres foreldre. Silje har forsket på spisevaner hos barn og har i mange år jobbet med behandling av fedme hos barn og unge ved St. Olavs hospital.

Beate Hygen er forsker ved NTNU Samfunnsforskning og har en doktorgrad i psykologi. Beate er også tilknyttet forskningsprosjektet Tidlig trygg i Trondheim (TtiT). Hun har forsket på gener og miljø-interaksjoner siden 2010 og forsker også på gaming (dataspill) hos barn og unge.

Pål Børmark er utdannet barnevernspedagog og familieterapeut. Han er ansatt som spesialkonsulent i Omsorgsenheten i Trondheim kommune og jobber som teamkoordinator ved Link, som er et barnevernstiltak som skal forhindre eller forkorte plassering utenfor hjemmet. Pål har arbeidet innen barnevern siden 1995, og har erfaring fra undervisning, veiledning og familieterapi.

Kari Løvendahl Mogstad er lege og spesialist i allmennmedisin og universitetslektor ved NTNU. Hun er forfatter av boken Kroppsklemma, som blant annet omhandler kroppspress i et samfunnsperspektiv og hvordan foreldre og samfunn kan og bør veilede barn og unge som vokser opp i dag. Kari er en aktiv samfunnsdebattant og skribent og hun er særlig opptatt av mor- barn-helse og barn og unges levevilkår.

Dørene åpner kl. 18:45

Aldersgrense: 18 år