Transform: Daniel Lazar – Phantasmagoria
søndag 24. september
19:00 (Dørene åpner kl. 18.00)
Pris: Ordinær: 280,- + avg./Student: 180,- + avg.
Billetter
 Daniel Lazar: Phantasmagoria – En musikalsk hyllest til to hjemland og reisen som brakte ham hit.

Da Daniel Lazar fant veien fra Serbia til Norge for 10 år siden gjennom Førdefestivalens talentprosjekt, fikk vi en stor skatt til landet. Som siste slektsledd i en lang rekke fiolinister og bærer av den Unesco-beskyttede rumenske Doinatradisjonen, har han blitt en av våre fremste formidlere og fornyere av musikken fra Balkan. Alle som opplever Daniel Lazars melodiske fortellerkunst, inderlige tone og virtuose lekenhet blir regelrett slått i bakken!

Daniel Lazar har skrevet bestillingsverket Phantasmagoria og har samlet et spektakulært ensemble fra aller øverste hylle:

Den serbiske superstjernen Jelena Tomašević har tatt Europa med storm i Eurovision-finalen og trollbundet publikum over hele verden med en spektakulær stemmekontroll og et uttrykk dypt forankret i Balkans rike musikktradisjoner. En stor sangerinne som opptrer på de største stadion med kjente operasangere og sangstjerner.

Almir Meskovic er kjent for et stadig større publikum for sin virtuose og virile traktering av trekkspillet, der han blander sitt bosniske hjemlands tradisjoner med moderne, klassiske og populære stilarter. Greg Miszczyszyn på elektronikk og tangenter henter inspirasjon fra et bredt spekter av kontemporære uttrykk og sin polske musikkarv. Sist men ikke minst, stjerneskuddet og kritikeryndlingen Daniel Herskedal har lagt verden for sine føtter og tatt hjertene våre med sin lyriske og groovy tubatone. I rekken av innovative prosjekter, samarbeid med artister som Marja Mortensson og Emilie Nicolas, Coca-Cola-reklame (!), internasjonale priser og vakre soloalbum har han nå også funnet veien til Daniel Lazars utmerkede ensemble.

Vi kan love en unik kveld i Trondheim for alle som elsker Balkan, musikk fra øverste hylle og høy temperatur!

Daniel Lazar – fele
Jelena Tomašević – vokal
Almir Meskovic – trekkspel
Daniel Herskedal – tuba, kuhorn
Greg Miszczyszyn – elektronikk


  • Sittende konsert
  • Dørene åpner kl. 20:45
  • Showstart kl. 19:00

→ Praktisk info på Byscenen