The Tallest Man on Earth (SE)
søndag 24. januar
20:30 (Dørene åpner kl 20:00)
370,- + avg
Billetter

Byscenen er veldig stolte over å annonsere at The Tallest Man on Earth gjester Trondheim på det som må regnes som en av de aller minste og intime spillejobbene til den populære svensken på lang tid.

 

Kristian Matsson, utvilsomt bedre kjent under sitt artistnavn The Tallest Man On Earth, besøker Byscenen søndag 24. Januar

Matsson er 29 år gammel, og har sitt opphavn i svenske Dalarna. Etter utgivelsen av ”Shallow Grave”, som var oppfølgeren til hans debut-EP som rett og slett var oppkalt etter han selv, fikk publikum for alvor bli kjent med den unge artisten da han slo følge med Bon Iver på en omfattende nordamerikansk turné. Hans publikum vokste med stødig takt etter hvert show, og han sjarmerte alle med sin unike tilstedeværelse på scenen.

I 2010 signerte han med amerikanske Dead Oceans og arbeidet med hans andre studioalbum var i gang. ”The Wild Hunt” ble en maktdemonstrasjon fra Matsson, og han fikk understrekt det han kan aller best, nemlig dybden i teksten og nydelig gitarspill. Etter dette kom det enda en EP, ”Sometimes the Blues is Just A Passing Bird”, og The Tallest Man On Earth spilte plutselig for fulle hus i alt fra Australia til New York City og Sør Afrika til London. Han inntok også festivalscenen, og besøkte blant annet Coachella, Roskilde og Sasquatch. I 2011 forførte han de besøkende på Marinen da han gjestet Trondheim og Pstereo for første gang, han var også support for The National under UKA i 2013.

Hans tredje studioalbum ble til vinteren 2011 og 2012 i hans hjemmestudio i Dalarna. ”There’s No Leaving Now”, og han fulgte opp utgivelsen med en lengre turné.

Nå er Matsson igjen albumaktuell med kritikeroste ”Dark Bird Is Home”

The tarentula Waltz kl 20:30
Aldersgrense 18 år