Stein Torleif Bjella
fredag 30. oktober
22:00 (Dørene åpner 21:00)
320,- (+avg)
Billetter

Heidersmannen Bjella tilbake til Byscenen!

På få år har Stein Torleif Bjella blitt allemannseie i dette kalde, langstrakte land. Mye på grunn av sin unike evne til å sette ærlig melankoli i en popkontekst uten sidestykke, men samtidig på grunn av evnen til å skape en gjenkjennelighet som formelig røsker ruren av såret som er den erkenorske folkesjela, enten man vil det eller ei.

Forrige gang ålingen besøkte Byscenen hadde han de soleklare albumfavorittene «Heidersmenn» og «Vonde Visu» med seg i bagasjen, som kunne skrive to Spellemann-nominasjoner, en Spellemannseier, Prøysenprisen, Bendiksenprisen og Kulturprisen for Ål kommune på sin felles merittliste. Siden sist har Bjella gitt ut siste skudd på albumstammen med «Heim For å Døy», som atpåtil markerer enden på en trilogi. Albumet

Stein Torleif Bjella leverer trist, low-key Respatex-pop med gitaren i front, og dialektlyrikk i form av tekster som i et øyeblikk er melankolske på grensen til det gravalvorlige og håpløse, og i det neste både humoristiske og sjarmerende på en nesten guttaktig måte.

Stein Torleif Bjella regnes for å være blandt tidenes beste norske singer/songwritere. Til høsten renger vi med nok en uforglemmelig konsert med visesangeren på Byscenen.

ID: 18år