Ramón
torsdag 27. oktober
20:40 (Dørene åpner kl. 20:00)
Pris: 300,- + avg.
Utsolgt

23 år gamle Ramón har allerede skapt et navn for seg selv. Tre EP’er og en rekke imponerende konserter har vist at 120.000 følgere på sosiale medier ikke har kommet til ved en tilfeldighet – de ærlige og sårbare tekstene har truffet en stadig voksende gruppe fans og følgere som kjenner seg igjen i Ramón sin åpenhet, både i musikken og livet.

En av grunnene er selvsagt låtene hvor han forteller gjenkjennelige historier om usikkerhet, sorg, søken, kjærlighet og ensomhet – men samtidig er Ski-gutten elsket av fans og følgere for lite høytidelige humorvideoer og vitser med en god dose selvironi på sosiale medier. Kombinasjonen er like sjelden som den er sympatisk – en tilnærmelig og gjenkjennelig popstjerne. Det er lenge siden sist et såpass ubeskrevet blad har føltes like umiddelbar og skapt liknende engasjement, nesten under radaren.

«Smil pent» fra Ep’en «SMILE PENT, STÅ I RO» som slapp i fjor høst er et levende bevis på hvor oppsiktsvekkende langt Ramón allerede har kommet og hvor iherdige fansen allerede er. Låta peaket som nummer 3 på topplistene i Norge, og de få konsertene Covid og smitteverntiltak har tillatt har vært utsolgte med konstant allsang fra et stadig økende publikum som har festet seg ved hver eneste tekstlinje.

Det hele nådde et nytt klimaks når Ramón 18. februar i år slapp `ok jeg lover´ som tok fullstendig av og satte ny norgesrekord med over 600 000 streams første døgnet. Den gikk følgelig rett til topps på Top 50 på Spotify og VG-Lista Topp 20, strømmet til gullplate på den første uken. Og dette er bare en forsmak på alt som er i vente, Ramón har masse ny musikk på vei.

Nå skal han endelig ut på veien, og med seg tar han seg sitt fantastiske band som han har spilt med i flere år. De har en unik kjemi sammen på scenen, og leverer et brak av et show. Ramón har også en stor tilstedeværelse på scenen, som skaper et unikt bånd med publikum. Det blir en herlig blanding av dansing, gråting og glede.

Der 2021 ble en introduksjon til artisten og musikken, blir 2022 året Ramón på alvor ønsker å vise hva som bor i ham, i fansen og i prosjektet. Ramón og teamet blir mer og mer ambisiøse for hver låt og hver konsert, og med debutalbumet på trappene er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Support: Sunna Björk

I en tid der menn som synger på norsk herjer topplistene, kommer det endelig en ung kvinnelig artist som bruker morsmålet for å sette ord på følelsene som herjer i den perioden av livet hvor man prøvder å finne seg selv. 21 år gamle Sunna Bj¨prk har også kjent savnet etter en ung, norsk kvinnelig artist å relatere seg til – og ønsker å fylle det tomrommet med nære låter som setter fokus på jenters følelser rundt det å være ung, sårbar, bli forelska for så å få hjertet sitt knust. Uttrykket er rått og ærlig, til tider usminket, med en ung og feminin sound som alltid har en undertone av håp. Halv islandske Sunna henter mye inspirasjon fra Island, både fra naturen og musikalsk og islandske Briét er en stor inspirasjonskilde sammen med skandinaviske bautaer som Veronica Maggio, Lisa Nilsson og Gabrrielle.

Det siste året har Sunna paralellt med å studere moteindustri og jobbet som stylist tilbragt tiden i studio med Ramón og produsent Eirik Tillerli (Victoria Nadine, Stig Brenner, Emelie Hollow). Hennes debutsingle «13-trikken» har de tre skrevet sammen.

«Etter å ha blitt dumpet på Valentines Day skulle jeg i studio dagen etter hvor alle følelsene bare rant ut av meg og ble til en naken og ærlig låt om hvordan bruddet var fra min side. Tittelen spiller på trikken vi pleide å ta hjem til han.»


  • Stående konsert
  • Aldersgrense: 18 år
  • Dørene åpner kl. 20:00
  • Konserten starter kl. 20:40

→ Praktisk info & smittevern på Byscenen