Olavsfest 2021 // AI-Partiet – 18:00
mandag 2. august
18:00 (Dørene åpner kl. 17:30)
Pris: 275,-
Billetter

SKAP DIN EGEN STATSMINISTER

Opp gjennom historien har menneskene valgt utallige ledere som har misbrukt sin makt eller vært udugelige på andre vis. Nå er det på tide å ta lederskapet opp til et nytt nivå – hva om vi lar en ufeilbarlig og upartisk kunstig intelligent robot og fakta få styre de beste valgene for framtiden?

Kan en kunstig intelligent statsminister skape det mest rettferdige demokrati?

I forestillingen «AI-partiet» får publikum møte en gruppe forskere og deres AI-prototype. Gjennom en rekke tester, diskusjoner og moralske valg, programmerer forskerne den kunstige stats­mini­sterkandi­daten basert på publikums valg. Slik drar vi i gang vår tids kanskje viktigste diskusjon: Hvilket etisk rammeverk skal vi bygge for å sørge for at fremtidens superintelligente datamaskiner deler våre mål for menneskeheten og planeten vi bor på?

Konsept av: Bombina Bombast, First Kiss Production, Center for Everything og Triage. Produsert på Malmö Stadsteater med Festspillene i Nord-Norge som co-produsent. Støttet av Kulturrådet og Nordisk Kulturfond.


  • Dørene åpnes kl 17:30
  • Aldersgrense: ingen
  • Ledsager: Gratis med billett (ledsager betaler kun billettavgift)
  • Servering: øl/vin

Les mer og se fullstendig festivalprogram på olavsfestdagene.no eller facebook

Dersom smittevernhensyn gjør at Olavsfest ikke kan arrangere konsertene som planlagt, blir det mulig å få refundert kjøpet.