Nidaros Brass Band: Britisk Aften!
lørdag 18. februar
18:00 (Dørene åpner kl 17:00)
200,-/250,- 0 avg
Billetter

Nidaros Brass Band har igjen lagt opp til stor festkonsert, denne gangen på Byscenen! Vi har konsentrert repertoaret for det meste om britisk musikk av britiske komponister og med brititiske gjester.

Det er med stor stolthet og glede vi for første gang inngår et samarbeid med den walisiske dirigenten Robert Childs. Han har gjennom vel 30 år vært en profilert euphoniumist, delvis sammen med sin bror Nicholas, han er en mye brukt foreleser og lærer, og fra 2000 – 2012 var han Principal Conductor and Music Director i Cory Band. Childs skal dirigere flere av musikkstykkene på kveldens konsert, deriblant hovedverket «Partita» av Philip Sparke. Vi er spente på å stifte bekjentskap med nok en legende innen brassbandverdenen!

Vår gjestesolist på konserten, er den ikke ukjente euphoniumisten Steven Mead. Som Robert Childs, har han også vært aktiv solist siden midten av 1980-tallet! Steven reiser verden rundt hele året, som solist, lærer, mentor og inspirator. Flere i bandet har stiftet bekjentskap med Steven tidligere, men det er første gang Nidaros Brass Band får lov til å spille med verdens beste på sitt instrument. Publikum vil få en enestående demonstrasjon på hvilken utrolig musiker og virtuos Steven Mead er i «Pantomime» (Philip Sparke) og «La Corrida de Toros» (Bandman/Vertommen).

Euphonium som soloinstrument står i fokus på denne konserten, og det er ikke helt uten grunn. Vi benytter nemlig denne anledningen også til å feire vår egen soloeuphoniumist, Steinar Mørkved, som fyller 70 år i februar. Vår faste musikalske leder, Geir Ulseth, tok initiativet til å bestille et eget musikkverk til Steinar fra en av Englands største komponister for brassband gjennom mange år, nemlig Philip Sparke. Vi skulle selvsagt hatt Sparke her også, men han var dessverre opptatt på annet hold….

Noen overraskelser har vi lagt inn i programmet og vi håper at Byscenen fylles av et feststemt publikum som vil være med på å feire både tilreisende gjester og vår egen 70-åring, sammen med oss. Vi garanterer en flott kveld!