Motorpsycho med venner // Olavsfestdagene
onsdag 31. juli
21:00 (Dørene åpner kl. 20:00)
Pris: 395,- inkl. Avg.
Billetter

MOTORPSYCHO MED BESTILLINGSVERK PÅ OLAVSFESTDAGENE

Landets mest unike rockefenomen, Motorpsycho, skal skape et bestillingsverk inspirert av Håkon Gullvågs bildekunst. Verket urfremføres under Olavsfestdagene, onsdag 31. juli 2019. Det blir også fremført på Øyafestivalens avslutningsdag, lørdag 10. august.

Motorpsycho tok i bruk Håkon Gullvågs kunst for første gang med albumet The Tower (2017), som var et moralsk-etisk innlegg, sterkt preget av presidentvalget i USA. Samarbeidet med Gullvåg fort­setter på gruppas neste album, The Crucible, som kommer i februar 2019.

Som en videreføring av dette vil Motorpsycho spesialskrive musikk som skal framføres på Olavs­fest­dagene og Øyafestivalen. Det blir et frittstående verk, samtidig som det inngår en syklus som er visu­elt preget av Gullvågs kunst. Kombinasjonen av Motorpsycho og Gullvågs estetikk har vist seg å være en perfekt match.

Det er allerede kjent at Håkon Gullvågs 60-års jubileum vil bli markert med en rekke utstillinger under Olavsfestdagene til neste år. Nå får vi også urframføring av et bestillingsverk som tar utgangspunkt i nettopp Gullvågs bildeunivers.

Motorpsycho beveger seg stadig inn og ut av musikalske komfortsoner og kombinerer det eksperi­mentelle med det fengende, det uventede med klare rockhistoriske referanser – alt mens de hele tiden er først og fremst seg selv.

Motorpsycho skrev også bestillingsverket Konsert for folk flest for Olavsfestdagene i 2014, der teksten var hentet fra Johan Harstads Manifest for folk flest. Bestillingsverket ble senere utgitt på LP/CD/DVD/book til gode kritikker.

Konsertene på Olavsfestdagene og Øyafestivalen framføres av Motorpsycho med venner, siden verket vil kreve en utvidet besetning. Lars Horntveth vil være en del av prosjektet sammen med flere andre anerkjente musikere.

Billetter i salg fra fredag d. 14 desember kl. 09:00

Aldersgrense: 18 år

Dørene åpner kl. 20:00