Minor Majority + Support: The Little Hands of Asphalt
fredag 8. mars
21:00 (Dørene åpner kl. 20:00)
Pris: 350,- + Avg.
Billetter

Ti år siden sist.

Den ellevte januar 2019 slipper Minor Majority «Napkin Poetry» – bandets første album på ti år.

Med låter som «Dancing in the Backyard», «Come Back to Me», «(In That) Premature Way», og ikke minst «Supergirl», var Minor Majority med på å definere det første musikalske tiåret i det nye millenniet her til lands. Eller som vokalist Pål Angelskår så kledelig beskjedent sa det i intervju med Norsk på Spotify: «Vi er et ganske stillferdig rockeband som var så heldige å treffe den musikalske tidsånden på begynnelsen av 2000-tallet.»

Nå er de tilbake med ny musikk. I oktober slippes singelen «Another Year» og i januar 2019 kommer albumet «Napkin Poetry». Hele tolv nye låter er det funnet plass til – fra de hektende, velformulerte poplåtene bandet har blitt så kjent for, via eksesser i alt country / americana landskapet til Ryan Adams og Jason Isbell – til saktegående, storslått rock i samme landskap som Madrugada, Midnight Choir og Tindersticks på sitt mest melodiske.

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet «Walking From Nicole’s» og ga ut seks kritikerroste album, som til sammen har solgt mer enn 180 000 fysiske eksemplarer. I 2006 vant de spellemann i klassen «beste popgruppe» for plata «Reasons to Hang Around.» Bandet har spilt over 500 konserter og turnert over hele Europa.

Minor Majority ga seg i 2010, men gjorde livecomeback i 2014 da de markerte 10-årsjubileet for gjennombruddsplaten «Up For You & I» med en utsolgt konsert på Sentrum Scene i Oslo. Siden har de spilt på Rockefeller årlig, til utsolgte hus hver gang.

Minor Majority lover en konsert med låter fra hele katalogen, både nye favoritter og gamle klassikere. Ikke gå glipp av denne muligheten til å se et av Norges beste og mest rutinerte pop-band med nytt materiale mellom hendene.

Support: The Little Hands of Asphalt

Etter to massivt kritikeroste album og turneering land og strand rundt ble det liksom stille fra Sjur Lyseid og hans The Little Hands of Asphalt. Skjønt, stille har det ikke vært. Låta Oslo fra førstealbumet Leap Years (2009) lever sitt eget liv i TV-reklamer og uttalige tv- og radioprogram. Lytterskaren verden rundt har fortsatt å være dedikert. Og hver jul dukker Lyseid også opp som den reneste musikalske julenissen i julebandet Sunturns.

Nå er det dog endelig klart for et aldri så lite comeback. Tredjealbumet er mer eller mindre klart. Ting tar tid. ”Det kan gjerne ta meg et halvt år å skrive et vers” sa nettopp i Lyseid i et intervju med Klassekampen. Lyseid og The Little Hands of Asphalt har aldri gitt ut noen lettvektertekster heller. Få – om noen – hvertfall her til lands, kan skilte med et like finurlig og godt tekstunivers på engelsk. Låter om utbyggingen av Bjørvika står side om side med angstbiterske kjærlighetslåter og flust av referanser til film, litteratur og populærkultur. Små, organisk komponerte sanger fyllt av lyrisk overskudd og melodisk fingerspitzgefühl.

Etter å ha arbeidet med andre artister i mange år er Lyseid nå klar for å satse på sin egen hest igjen. Tett på et samarbeid med Pål Angelskår og Minor Majority saler nå Lyseid opp The Little Hands of Asphalt til en tur på veien med Minor Majority, og ikke minst: Utgivelse av ny musikk.

Dørene åpner kl. 20:00

Aldersgrense: 18 år