LUFTFORSVARETS MUSIKKORPS: VITENKONSERT MED ANDREAS WAHL – Ekstrakonsert
lørdag 23. september
11:30 (Dørene åpner kl. 10:30)
Pris: Barn u 16, senior, forsvarsansatte og studenter: 160,- + avgift./ Voksne: 200,- + avgift
Billetter

Hva er lyd og når blir lyd til musikk?

Har du hørt en trompetist på helium? Og vet du hva et flammeorgel er?

Luftforsvarets musikkorps har fått med seg fysiker og vitenskapsformidler Andras Wahl til å lage en konsertforestilling med vitenskapelig eksperimenter og utforskning av lyd og luft i forskjellige former.

Siden musikerne tilhører Luftforsvaret og i tillegg spiller blåseinstrumenter er de også over gjennomsnittet interessert i luft. Hva er egentlig luft, og har lyd og luft noen sammenheng? Når man spiller blåseinstrumenter blir luften til lyd, men vi lurer på om luften har noen sammenheng med lyd i andre varianter. Musikk er lyd, men når blir egentlig lyd til musikk og når blir lyd til støy? Og hvordan høres lyden ut i verdensrommet?

Konserten passer aller best for barn i barneskolealder, men også eldre og yngre vil garantert la seg fascinere av sammenhengen mellom musikk og naturfag.

I forkant av konserten vil Vitensenteret ha demonstrasjon av en vindtunnel og en luftkanon!

Her kan barna teste ut rare flyvende farkoster i den vertikale vindtunnelen og kjenne på kreftene av et skudd med Vitensenterets luftkanon!

Vindtunnelen og Luftkanonen kan prøves fra kl. 1300 – 1345.

 

Andreas Wahl er fysiker, vitenskapsformidler og programleder. Andreas har jobbet med TV-serien «Med livet som innsats» (NRK), opplyst folket gjennom «Folkeopplysningen» (NRK), skrevet fire populærvitenskapelige bøker, ett læreverk i naturfag (NOVA, Cappelen Damm) og vunnet norgesmesterskapet i morellsteinspytting fire ganger (lengste rekord: 13.06 meter) I tillegg har Andreas turnert landet med ulike vitenshow, til glede for både store og små.

Stuntene arrangeres i samarbeid med Vitensenteret i Trondheim

 


  • Sittende konsert
  • Fri alder
  • Dørene åpner kl. 10:30
  • Konserten starter kl. 11:30
  • Varighet ca 60 minutter

→ Praktisk info på Byscenen