Luftforsvarets musikkorps: Masterkonsert med Ravel, Grieg og Jularbo
fredag 20. august
12:00 (Dørene åpner kl. 11:30)
Pris: Gratis
Utsolgt

I samarbeid mellom NTNU utøvende musikk.

Det er med stor glede Luftforsvarets musikkorps kan invitere til samarbeid med morgendagens konsertutøvere.

Hovedverket er Ravel sin pianokonsert i G-dur, som er Mads Erlend Bøe Lysø sin avsluttende masterkonsert. Maurice Ravel skrev sin pianokonsert i G-dur i 1931. Det er et melodisk og fantasifullt verk som er påvirket av både jazz og baskisk folkemusikk. Konserten krydres med Maia Reppe som sammen med korpset synger «Våren» og «Veslemøy» av Grieg samt «Gökvalsen» og «Livet i Finnskogarna» av trekkspillkongen Carl Jularbo i splitter nye arrangementer av Bjørn Marius Hegge. Både Maia og Bjørn Marius hadde sine avsluttende masterkonserter ved NTNU Institutt for musikk før sommeren.

Det hele blir dirigert av Øyvind Gimse, professor ved institutt for musikk.

Fra NTNU Institutt for musikk:

  • Mads Erlend Bøe Lysø; pianosolist på Ravel
  • Maia Reppe; sangsolist på Grieg
  • Bjørn Marius Hegge; arrangør av Jularbo
  • Øyvind Gimse; dirigent
  • Ekstramusikere: Marie Ø. Hov på fløyte og bachelorstudent Agnes Bjørneraas på klarinett
  • Trygve Brøske; veileder og harpe

Mads Erlend Bøe Lysø er fra Oslo, og flyttet til Trondheim for å studere klassisk piano ved NTNU Utøvende Musikk, hvor han gikk en bachelor under Jørgen Larsen. Han går nå en master under Trygve Brøske, hvor hans fordypning er i fransk musikk fra 1900-tallet.

Bjørn Marius Hegge fra Elvran i Stjørdal er en jazzmusiker og komponist. Han avsluttet sitt masterstudium ved NTNU institutt for musikk våren 2021.

Han har studert ved Jazzlinja i Trondheim og spilte sin eksamenskonsert i 2016. Siden da har han jobbet som freelancemusiker og gitt ut 7 plater i eget navn. For albumet «Vi är ledsna men du får inte längre vara barn» med bandet Hegge, fikk han Spellemannsprisen for beste jazzalbum i 2017.

Bjørn Marius sier dette om arrangementene han har skrevet: Jeg har tillatt meg å tulle litt med noen Jularbo-låter. Jeg har ei mørk fortid som trekkspiller, og i hjembygda Elvran spilte jeg ofte til dans. Da var naturligvis mange av Jularbo sine komposisjoner på repertoaret. Det er veldig morsomt å kunne ta tak i denne musikken med de referansene jeg har nå. Dere får høre variasjoner over «Livet i Finnskogarna» og «Gökvalsen».

Maia Reppe er sopran, 24 år og er fra Alvdal, men bor nå i Trondheim. Hun avsluttet sitt masterstudium ved NTNU institutt for musikk våren 2021. Maia har mottatt stipend fra Gunnar Løkkens minnefond i 2015, i tillegg til drømmestipendet i 2016. Våren 2019 og 2020 fikk hun også Sparebank 1 Østlandet talentstipend. Som utøver har hun flere ganger vært solist med orkester, kor og korps i tillegg til deltagelse både som sanger og danser i flere av Opera Trøndelag og Opera di Setras produksjoner.


  • Aldersgrense: Fri
  • Dørene åpner kl. 11:30
  • Konserten starter kl. 12:00

Praktisk info & smittevern på Byscenen