Luftforsvarets Musikkorps: Illegale sanger
torsdag 16. april
19:30 (Dørene åpner 18:30)
100,- / 150,- / 200,-
Billetter

Konserten «illegale sanger» er Luftforsvarets musikkorps bidrag til den nasjonale 70-75-årsmarkeringen av krigens start og slutt. Konserten er et samarbeid med Per Vollestad og bandet «Gutta på skauen». Kunsten kan ikke knebles, og repertoaret på konserten består av illegale sanger fra perioden 1940 – 45, med mye humor, historie, alvor og motstandspolitisk brodd.

Mange av sangene oppstod etter at Milorg i 1944, arrangerte en forbudt sangkonkurranse for å holde på moralen blant motstandsfolk som lå i skjul i provisoriske hytter i marka. Flere av melodiene som ble lagd ble populære, deriblant selve symbolet på illegale sanger fra krigsårene: Norge i rødt, hvitt og blått.

Per Vollestad, frontfigur i «Gutta på skauen», har doktorgrad i musikk og lang erfaring med klassisk musikk. Likevel har han en forkjærlighet for de folkelige sangene til motstandsfolkene.

På kveldens konsert får publikum høre smakebiter av både kjente, og glemte, sanger fra den illegale krigsmusikken som levde og ga håp i blant annet Oslo, Nordmarka på Grini og i Sachsenhausen. I tillegg har vi med politisk ukorrekte reklamesanger fra 20- og 30-tallet.

Selvfølgelig vil både Sæverud og Nordahl Grieg være på repertoaret.

Fri alder