Kurt Nilsen
torsdag 7. desember
21:00 (Dørene åpner kl. 20.00)
Pris: 525,- + avg.
Få billetter

I 2023 er det 20 år siden rørlegger og amatørmusiker Kurt Nilsen tok hele landet med storm og vant Norges første Idol. Og han så seg aldri tilbake; rekorder, listetoppere, Spellemann-priser, og utsolgte turnéer. Suksess solo og suksess som en fjerdedel av Lind/Nilsen/Fuentes/Holm. Kjendisstatus som aldri overskygget artistkarrieren. På toppen av det hele kuppet Kurt julen med et album som ble en umiddelbar klassiker, og over et tiår med julekonserter.

Det har vært 20 årmed mye hardt arbeid, som har resultert en eventyrlig suksess.
Er Kurt Nilsen kanskje klar for å legge fra seg gitaren? Fokusere på familie, golf, DIY og fiske?
Definitivt ikke! I 2023 er han tilbake med ny musikk. Og han er tilbake på festivaler og scener over hele landet.
«Jeg er ekstremt klar over hvor privilegert jeg er som har hatt fast jobb som artist i 20 år. Jeg har mange forskjellige roller i Kurt Nilsen AS. Det å synge og spille for et publikum kan ikke sammenlignes med noe annet. Å få lov til å reise Norge på kryss og tvers i så mange år har gitt meg enormt mange fantastiske opplevelser, og jeg gleder meg over å få komme tilbake!»

Som vokalist, formidler og underholder er Kurt helt unik. På scenen kommer det så tydelig fram at an elsker det han gjør, slik at hver konsert blir en minneverdig opplevelse for alle som er til stede. En del av historien om en ganske vanlig fyr med en uvanlig fin stemme og en eventyrlig karriere.

Support: Celiin

Celiin er en erfaren artist opprinnelig fra Orkland som besitter et spennende lydbilde som opererer i krysningspunktet mellom cinematisk rock og progressiv pop, inspirert av band som The Neighbourhood, Nothing But Thieves og Lana Del Rey. Med en svært estetisk tilstedeværelse på scenen vil deilige, melankolske plott bli servert med litt humor og masse ærlighet. Radiolåta «Manchester» fra 2021 er et godt eksempel på hvordan artisten leker melodisk og arrangørmessig på en måte vi kanskje ikke ser eller hører så mye av i Skandinavia, men som artisten har funnet en egen evne til å formidle unikt både innspilt, men også live. Denne barocḱn’roll-dollen er klar for Byscenen 7. desember


  • Stående konsert
  • Aldersgrense: 18 år
  • Dørene åpner kl. 20:00
  • Konserten starter kl. 21:00

→ Praktisk info på Byscenen