Ian Hunter & the rant band
lørdag 19. november
21:00 (Dørene åpner kl 20:00)
400,- + avg
Billetter

IAN HUNTER MED BAND TIL TRONDHEIM

Ian Hunter & The Rant Band er klare for konsert på Byscenen i Trondheim lørdag 19. november!
Som en av kun to konsertar i Norge på turneen til høsten.

Disse er med:
Ian Hunter – vokal, gitar, keyboards
James Mastro – gitar, mandolin
Mark Bosch – gitar
Dennis DiBrizzi – keyboards
Paul Page – bass
Steve Holly – trommer

 

Ian Hunter har hatt ein sentral plass på den internasjonale musikkscenen i snart femti år, både som artist og sangskrivar/komponist. Som leiar av Mott The Hoople skapte han rockehistorie med fleire albumklassikarar og hitlåtar, bl.a. «All the Way from Memphis», og ikkje minst «All the Young Dudes», signert David Bowie.
Rocke-ikonet med dei mørke solbrillene var ein hovedinspirator for band som Queen, Sex Pistols og The Clash på 70-talet. I dei neste tiåra leverte Ian Hunter ei rekke solide soloalbum: «Ian Hunter», «All American Alien Boy», «Overnight Angels», «You’re never alone with a Schizophrenic», «Short Back n Sides», «All the good ones are taken».

Ian Hunter er klar med eit nytt studioalbum i september.
Ein samle-boks som spenner over heile karrieren hans er også på trappene.

Men det er først og fremst som live-artist og -vokalist at den britiske krølltoppen har fengsla rockepublikum opp gjennom åra. Topputøvarar innan rocken har stått i kø for å bli med i bandet hans – Mick Ronson, Jaco Pastorius og folk fra The E-Street Band, for å nevna nokre av dei.

The Rant Band anno 2016 er den samme gullrekka som gjesta Norge for eit par år sidan.
Vi siterer melding i Adressa signert Ole Jacob Hoel etter konserten på Byscenen i 2014: «75 år gamle Ian Hunter og hans musikere overgikk de fleste forhåpninger i to timers festkonsert for utsolgt hus. (…) 40 år er gått, og Hunter fremstår kanskje ikke like ‘flashy’, men minst like kul – og det er på langt nær over ennå. (…) Jeg har sett Ian Hunter mange ganger i løpet av de siste 30 årene, men jeg kan ikke huske jeg har sett ham så vital og dedikert og bra som lørdag kveld på Byscenen i Trondheim, noen måneder etter at han fylte 75 år.

Arrangør: Trondheim Live/Talent Farm

Foto: Ross Halfin