Harvest
lørdag 14. januar
21:00 (Dørene åpner kl. 20:00)
Pris: 450,- + avg.
Få billetter

Vi feirer at Neil Youngs album Harvest har blitt 50 år!

Neil Young forstod antakelig ikke helt hva han hadde laget da han 1. februar 1972 slapp sitt fjerde soloalbum, ikoniske Harvest. Med singelen «Heart of Gold» som lokomotiv gjorde Harvest Neil Young til en av rockens superstjerner. Albumet gikk til topps på salgslister over hele verden, inkludert Billboard Album 200 i USA og VG-lista i Norge. Da året var omme, var Harvest det mestselgende albumet i USA.

I de femti årene som har gått, har Harvest aldri vært ute av Neil Young-fansens bevissthet og det unike designet med det beige coveret, med tittel og artistnavn svevende over en brennende oransje sol, er på sett og vis den grafiske fremstillingen av artisten Neil Young.

Norsk Americana Forum har samlet noen av landets beste Neil Young-tolkere med Lars Lillo-Stenberg i spissen for å spille hele albumet fra A til Å, fra «Out on the Weekend» til «Words (Between the Lines of Age)». Ved siden av Lillo-Stenberg stiller spellemann 2021 i klassen Country Ole Kirkeng, nylig Spellemann-nominerte og Fjording-prisvinner («Årets Nykommer») Johan Berggren og Andersen Svendsen (Halden Electric). Dessuten vil sangerne/ gitaristene Freddy Holm og Omar Østli bidra med hver sin sang. Bandet som har blitt kalt «Norges backingband», The Salmon Smokers, er for anledningen utvidet med pedal steel gitarist Tore Blestrud.

Da Neil Young plasserte pedal steel-gitaristen Ben Keith midt i sentrum av musikken og på på coverbildet tatt på låven sin, på baksiden av Harvest, skapte han også det første store Americana-albumet.

Medvirkende:
– LARS LILLO STENBERG
– OLE KIRKENG
– ANDERS SVENDSEN
– JOHAN BERGGREN
– THE SALMON SMOKERS (FREDDY HOLM, OMAR ØSTLI, EIVIND KLØVERØD, FINN TORE TOKLE, TORE BLESTRUD)

 


  • Stående konsert
  • Aldersgrense: 18 år
  • Dørene åpner kl. 20:00
  • Konserten starter kl. 21:00

→ Praktisk info på Byscenen