forsker grand prix 2016
torsdag 29. september
19:00 (Dørene åpner kl 18:00)
Gratis
Billetter

Forsker grand prix er en del av Forskningsdagene som arrangeres landet rundt 21. september – 2. oktober 2016.

NTNU har plukket ut ti deltakere til Forsker grand prix på Byscenen i Trondheim. Fra scenen skal deltakerne overbevise publikum i salen og et dommerpanel om at de er NTNUs beste forskningsformidlere. Tema er deltakernes egne forskningsprosjekter.

I tur og orden vil deltakere formidle sin forskning fra scenen. Når tiden er ute stemmer publikum i salen på sin favoritt ved å gi poeng fra 1 til 6 via smarttelefonen. Brukernavn og passord vil bli delt ut til publikum ved inngangen slik at alle får koblet seg på nett og er pålogget under showet.

Deretter slippes dommerpanelet til. Hver deltaker får direkte tilbakemelding og begrunnelse fra panelet som består av representanter fra akademia, media og scenekunst. Hver dommer gir også poeng fra 1 til 6.

Alle deltakere er godt i gang med doktorgraden sin, men har ennå ikke disputert. De er plukket ut flere måneder i forveien, har fått profesjonell veiledning med presentasjon, sceneopptreden og stemmebruk, og har også fått inspirerende veiledning fra gode forskningsformidlere.

I 2016 blir det regionale finaler i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. To vinnere går videre fra hver regional finale til den nasjonale finalen av Forsker grand prix som i år avholdes i Bergen lørdag 1. oktober.