Eksamenskonsert
fredag 20. mai
12:00 (Dørene åpner kl. 11:30)

Tiril Holand og Luftforsvarets musikkorps
Friedrich Guldas Cellokonsert

Konserten er et samarbeid mellom NTNU og Luftforsvarets musikkorps.
Gjestemusiker er Julianne Eikrem på klaver som skal spille 1. sats fra Griegs a-
moll konsert. Dirigent er Øyvind Gimse.

Guldas cellokonsert er en musikalsk tindebestigning med ekstreme utfordringer for solisten. Den er en blanding av en mengde musikalske uttrykk og framstår som både en klassisk nyttårskonsert, en brautende oktoberfest og med Mozart som solist på en rockescene på samme tid. Friederich Gulda var en jazzpianist og komponist som utfordret sin samtid og var umulig å sette i bås. Tiril Holand utdanner seg til å bli klassisk musiker, men hun lar seg inspirere av andre sjangre som rock og pop, og har bl.a. samarbeidet med Kristoffer Lo til en Netflix-dokumentar. «Jeg har vokst opp med en far som er rockemusiker, og ønsket å gå i hans fotspor. Selv om jeg ikke endte med elektrisk gitar som hovedinstrument, føler jeg likevel at Friedrich Gulda lar meg leve ut drømmen som en ekte rocker.»

Tiril Holand (f. 1999) fra Mosjøen studerer utøvende cello under Øyvind Gimse ved NTNU Institutt for musikk. Som 14-åring ble hun tatt opp til talentprogrammet Unge Musikere i Trondheim, og mottok samme år både Drømmestipendet og Helgeland Sparebanks Kulturstipend. Gjennom talentprogrammet deltok hun i Juniorsolistene, hvor hun som 18-åring var solist med Haydn cellokonsert i D-dur. Hun har vært tatt opp som solist ved Unge Solister fra Helgeland to ganger – både som 15 og 19 år, med Elgar cellokonsert på repertoaret. Holand har i tillegg erfaring fra orkester- og kammermusikk, bl.a. fra Trondheimsolistene og Trondheim Symfoniorkester. Guldas Cellokonsert er hennes bacheloreksamen.

Julianne Eikrem (f. 2001) er oppvokst i Kristiansund og fullfører nå sitt tredje år ved NTNU Institutt for musikk hos Trygve Brøske. Hun har spilt piano omtrent halve livet og er aktiv både med kammermusikk og andre konserter. Denne våren spiller hun også med symfoniorkesteret i Kristiansund.