DE PRESS fremfører: «Block To Block”
lørdag 17. februar
22:00 (Dørene åpner: kl. 21:00)
Pris: Kr. 300,- + avg.
Billetter

DE PRESS fremfører: «Block To Block”  –   (Aldersgrense: 18 år)

Det var våren i 1980. Andrej Nebb (Andrzej Dziubek), musikker av polsk bakgrunn, hadde sluttet med gruppen Pullout og dannet gruppen  De Press med Jørn Christensen på gitar og Ola Snortheim på trommer og selveste Andrej på bassgitar og vokal.  Med rask kjemi som oppsto mellom dem utga de en singel som het „Produkt”. Poenget var at alt skulle gjøres på egen label, uavhengig av store plateselskaper.  I verden foregikk det kald krig mellom supermakter. I Polen streiket arbeidere i Gdansk på Lenin skipsverft og det ble opprettet en uavhengig fagforening „Solidarność”.

I 1981 utga De Press den første platen „Block to block”.  Andrej, som var politisk flyktning fra Polen, skrev tekster som ga intrykk av situasjonen i østblokken og den kjente engelske produsenten John Leckie sto for lyden på platen.

I sommer 1981 reiste De Press på turné til Polen og spilte også på det kjente skipsverft i Gdańsk.

Jørn Christensens kjempeenergiske gitarspil og Ola Snorthheims kraftige trommeslag og ikke minst Andrej Nebbs skrikende vokal gjorde denne skiven til en verdifull opplevelse.

Platen, «Block to block” ble tildelt Spellemannsprisen i 1982, og senere har den blitt en klassiker i norsk rock. Sangen «Bo jo Cie kochom” er  fram til nå den mest kjente hitlåta i Polen.

Høsten 1981 utga de en maxi-singel med låter som bl.a. „Lars Hertervig” og „Fiskepudding”.

Der kunne Andrej Nebb vise sin kunstneriske bakgrunn.  Ifølge han, „Fiskepudding” danner en kilde til kunst og den kan sammenlignes med musikk som ble fisket av havet og brutalt støpt i vårt samfunn.

I 1982 ble bandet oppløst. Platen „On The Other Side” som kom ut  i 1983 består av liveversjoner av gamle låter.  Bandet hadde sitt comeback i 1990 og utga neste plate „The Bolshov Trio”.  Siden 1990-årene har gruppen, både med norske og polske musikere, utgitt flere plateri Norge og Polen.

Sangene til De Press er skrevet på polsk, norsk og engelsk og har sin bakgrunn i polsk og norsk folklore og poesi, samt europeisk nywavemusikk.  Gruppens konserter er veldig spennende happeninger som tiltrekker seg stort publikum. De åpner ofte med hammer og ambolt og det brukes i tillegg vinkelslipper som gir meget energisk effekt.

For tiden har bandet med seg Helge Hovland på gitar, Atle Rakvåg på bass og Jonas Kjærnsrød på trommer,  Andrej Nebb er vokalist. De Press holder suksessfullt på med sin artistisk virksomhet både i Norge og i Polen.

Dørene åpner: kl. 21:00
Aldersgrense: 18 år