Darling West
fredag 5. mai
21:00 (Dørene åpner kl. 20:00)
Pris: 455,- + avg.
Billetter

Darling West har lagt et hektisk år bak seg, hvor innspilling av nytt album, videre produksjon av deres populære konsept Family Sessions og NRKs årlige julekonsert har stått på programmet. Nå gjør de seg klare til å slippe sitt nye album, Cosmos, og bandet som har blitt omtalt som et av Norges beste liveband skal endelig sette seg i turnébilen og vise frem de nye låtene for publikum.

Cosmos er lyden av ekspansjon. Ekteparet Kreken har denne gangen involvert de to bandmedlemmene Thomas Gallatin og Christer Slaaen i både låtskriving og produksjon, og sammen har de virkelig videreutviklet Darling West.
Vestkystpop, cosmic folk, americana, kall det hva du vil – det er til og med innslag av afro blues i de nye låtene – Darling West handler om musikkglede og formidlingsevne, humor og sårbarhet, og de inviterer deg herved inn i sitt univers.

Oppvarming: Oda Trøen

Oda Trøen er en sanger og låtskriver fra fjellbygda Ålen som lager countrymusikk – med et hint av silo-lukt, om en skal tro Adressa-anmelder Ole Jacob Hoel. Med inspirasjonskilder som Emmylou Harris, Loretta Lynn og Jason Isbell, formidler Trøen ærlige fortellinger om temaer som kjærlighetssorg, vennskap og kvartlivskrise. Tidligere har hun gitt ut låter på norsk, men i høst var hun aktuell med utgivelse av EP med engelske tekster bestående av låtene «Too Late to Die Young», «Rocky and Adrian» og «Vodka Soda».

Utdrag fra anmeldelsen i Adresseavisen etter Calling:

«[…] det lukter rett og slett litt befriende silo av uttrykket og musikken hennes. Hun har en herlig Dolly Parton-knekk i stemmen, samtidig som hele pakken har en litt mer rocka Emmylou Harris / Gram Parsons-aura. Og så skriver hun riktig gode låter. Trioen fra høstens EP er en perlerekke: «Too Old To Die Young», «Vodka Soda» og «Rocky And Adrian» er så bra som hva som helst fra utlandet» – Ole Jacob Hoel, Adresseavisen, 2023.


  • Stående konsert
  • Aldersgrense: 18 år
  • Dørene åpner kl. 20:00
  • Konserten starter kl. 21:00

→ Praktisk info på Byscenen