BRYNJAR TAKLE OHR & THE IMPOSSIBLE STAPES SPILLER NEIL YOUNG
fredag 16. april
20:30 (Dørene åpner kl. 20:00)
Pris: 300,- + avg.
Utsolgt

NB! Tid for doors og konsertstart er endret til 20:00/20:30!

Den 12. november fyller Neil Young 75 år, og 16. april er det klart for en helaften med Neil Youngs musikk på Byscenen i Trondheim!

At Brynjar Takle Ohr, kjent fra El Cuero og Spidergawd, er en nesegrus beundrer av rockelegenden Young, er ingen hemmelighet.  Etter ti år, sju kritikerroste album og hundrevis av konserter landet rundt, har El Cuero opparbeidet seg en posisjon som en av fanebærerne for gitarbasert rock her i landet og et av våre aller beste liveband.  Allerede fra deres første album i 2007, var det lett å høre at Brynjar har en fascinasjon for Neil Youngs musikk som muligens var litt utenom det vanlige. Og det er kanskje spesielt som gitarist han har latt seg inspirere aller mest.

I mer enn 20 år har Kristiansunderne hatt gleden av å høre Brynjars Young-tolkninger fra byens mange scener, og siden den aller første hyllest-konserten så langt tilbake som i 1995, har disse konsertene etterhvert vokst til å bli en årlig begivenhet som alltid trekker fulle hus.

På Byscenen har Brynjar med seg et stjernelag av unge, fremadstormende musikere fra bandene «The Stapes» og “The Impossible Green”. Dette sjumanns-orkesteret er en gjeng som er i stand til å presentere alle sidene ved Neil Youngs musikk – fra det helt lavmælte og akustiske, til den villeste Crazy Horse garasjerocken.

Brynjar har denne gang valgt å fokusere spesielt på årene 1970 til 1975; fem år hvor Neil Young gikk fra å være på sitt mest folkelige og populære til å bli på sitt mest utilnærmelig skakke og skranglete. Den helt sinnssyke rekken med kanonskiver Young nærmest spydde ut fra ‘70 til ‘75, er i dag alle regnet som ubestridelige klassikere, selv om datidens kritikere ikke helt visste hva de skulle mene. «After the Goldrush” (1970), “Harvest” (1972), “Time Fades Away” (1973), “On the Beach” (1974), “Tonight’s the Night” (1975) og “Zuma” (1975), er alle album som hører hjemme på enhver liste over rockehistoriens beste plater!

«The Impossible Green er et Trondheimsbasert band med røtter i americana og 70’s powerpop. Oppvokst på band som Grateful Dead og The Who lar bandet seg inspirere av hvordan artister som Daniel Romano og Dave Rawlings fornyer americanasjangeren.

Låtskriving og historiefortelling står i fokus, og live er bandet energisk og insisterende. I november 2019 vant The Impossible Green finalen i TM:Live, og tok med seg en premie på 30 000 kr som nå har blitt brukt på å spille inn en EP i Sørgården Studio. Første singel kom i januar, og ble feiret med slippfest på en utsolgt Lokal Scene. The Impossible Green EP ble sluppet 14. august.»

«Rockebandet The Stapes fra Kristiansund har de seneste årene blitt kjent som et heidundrende live-band som gir alt på scenen. De har gitt ut singlene «Flesh & Bone» og «Carry Me Home» og EP-en «Forbidden Fruits». Med disse utgivelsene og konserter på blant annet Notodden Bluesfestival, RaumaRock, Kunstnernes Hus og Skjærvafest har de markert seg som et av de mest lovede bandene fra Kristiansundsregionen.»

  • Brynjar Takle Ohr: Vokal/gitar/piano/munnspill
  • Mathias Unhjem Rognskog: Gitar/vokal
  • Johannes Konstad Brevik: Pedal steel/gitar/vokal
  • Magnus Grønseth: Gitar
  • Markus Margido Drazkowski Teksum: Piano/vokal
  • Kjetil Hoås Jacobsen: Bass
  • Adrian Athola: Trommer

Byscenen Trondheim

  • Aldersgrense: 18 år
  • Dørene åpner kl. 20:00
  • Konserten starter kl. 20:30

→ Praktisk info om Byscenen

→ Info om smittevern

→ Kjøpsvilkår