Bokassa + Support: Bakrus
lørdag 12. mars
21:00 (Dørene åpner kl. 20:00)
Pris: 320,- + avg.
Billetter

Etter å ha høstet strålende kritikker med nytt album i fjor høst, er vår kjære Bokassa tilbake i Trondheim!

Powertrioen Bokassa forener flere av rockens undersjangere til sin egen unike “stonerpunk”. 

Bandet har gitt ut tre kritikerroste album, flere EPer og spilt over hele landet og på flere av Norges største festivaler (Øya, Malakoff, Pstereo, Stavernfestivalen). Debuten “Divide & Conquer” ble kåret til et av 2017s beste debutalbum av ærverdige Metal Hammer UK og et av det siste tiårs beste norske album av Gaffa.

I 2019 spilte bandet support for Metallica, sammen med Ghost, på deres “Worldwired”-turné, tett fulgt av egen Europaturné senere på året og Spellemannsnominasjon året etter. I 2020 signerte bandet med det østerriske storselskapet Napalm Records (Monster Magnet, Andrew W.K, W.A.S.P) og ga ut tredje plata «Molotov Rocktail» i september 2021 til strålende kritikker i både inn- og utland. Adresseavisen trillet en sekser på terningen og kalte det «Utklassing», Rock Hard DE ga bandet 9/10, det samme gjorde Powerplay Magazine, mens ærverdige Kerrang! ga plata 4/5 og kalte det «..an album that regularly mixes the sublime and the ridiculous for an end result that’s simply awesome». Plata gikk rett inn på en 18. plass på VG-lista Topp 40 uka etter!

 

Support: Bakrus

Det er ikke akkurat punk rock man ser for seg når man tenker på den historiske og sjarmerende fjellbygda Røros. Men dette er altså hjem og starten for Bakrus, en eksplosiv punkrock kvartett full av «tøff, ungdommelig energi.» (TM:Live 2018 Jury). Bakrus er et band med mye kontraster, og deres norske tekster spenner fra tema som kjærlighet og nærhet, til sinne og fortvilelse, og om hvordan man egentlig blir voksen. Rask og aggressiv pønk brytes opp av rolige melodier og sår tematikk, og det hele leveres med sinne og engasjement.

Siden bandets debutsingel i 2016 har Bakrus lagt en stødig grunnmur for karrieren. Fra første albumanmeldelse i Disharmoni, skrev de at bandet leverte «[…] en karismatisk debutskive som vitner om både potensial, vilje, og evne.». Bakrus har siden starten fått et godt rykte på seg som et energisk liveband, og kom på andreplass under TM:Live i 2018. Under release-konserten for «PER» viste Bakrus nettopp hvor engasjerende de kan være på scenen, og klarte å selge ut førsteopptrykket på utgivelsen før konserten var over. Sola Johnsen fra selveste DumDum Boys er også en av bandets fans «De er tightere de her enn det vi var i den alderen. Gutta her beviser at punken lever igjen.


  • Stående konsert
  • Aldersgrense: 18 år
  • Dørene åpner kl. 20:00
  • Konserten starter kl. 21:00

→ Praktisk info & smittevern på Byscenen