Beady Belle & Tony Allen (dobbelkonsert)
torsdag 9. mai
20:00 (Dørene åpner kl 19:30)
Pris: Kr. 290,-/390,- + Avg.
Billetter

VELKOMMEN TIL EN STORSLÅTT KONSERTKVELD MED DEN NORSKE SOUL-DRONNINGEN BEADY BELLE OG DEN NIGERIANSKE AFROBEAT-PIONÉREN TONY ALLEN!

Beady Belle har siden tidlig 2000-tall spilt i store deler av verden – i over 160 byer i 28 land. «Scenen er en naturlig arena for meg. Og det er en forlenget arm av det å skape musikk», sier Beady Belle. «Jeg ønsker ikke at musikken skal stivne i én form, for så å bli gjentatt og gjentatt. Jeg vil at den skal utvikle seg og leve!». I liveopptredenen til Beady Belle er musikken åpnet opp, så det er rom for improvisasjon og lek. To Beady Belle konserter er aldri like. «Jeg elsker å ta sjanser på scenen», smiler Beady Belle. Live-uttrykket er eksplosivt og rått, samtidig som det er nært og skjørt – og med grooven solid plantet i kjernen av det hele. Og kronen på verket er som alltid Beady Belles fløyelsmyke stemme som snor seg lekende lett, men med rivende nerve og tilstedeværelse. 

Beady Belle – vokal
David Wallumrød – keyboards
Bjørn Sæther – trommer
Audun Erlien – bass 
 
——
 
Tony Allen er en levende trommelegende, med en karriere som går over 50 år tilbake i tid. Han er kanskje spesielt kjent for sitt mange år lange samarbeid med Fela Kuti i Fela’s Koolo Lobitos og Africa 70, selveste arnestedet for det vi i dag kjenner som afro-beat. Fela Kuti uttalte en gang at «uten Tony Allen ville det ikke eksistert noe afro-beat».

Med sine soloutgivelser, sist «The Source» i 2018, nekter han å stagnere i musikken, men lar seg heller inspirere av og inkluderer dub og hiphop-elementer i sin særdeles fengende dansemusikk!

Tony Allen – trommer
Rody Cereyon – bass 
Jean Philippe Dary – piano 
Claude « Indy » Dibongue – gitar
Nicolas Giraud – trompet
Yann Jankielewicz – saxofon
Dørene åpner kl 19:30
Aldersgrense: 18 år