Ásgeir
tirsdag 2. desember
20:30 (Dørene åpner 20:00)
270,- + avg
Billetter

Support: Tenterhook & Lay Low

Bare 21 år gammel ble Ásgeir litt av en sensasjon hjemme på Island med plata Dyrd í dauðathogn. Hans nydelige melankolske låter og de uvanlige tekstene, de fleste skrevet av hans 72 år gamle far, har fanget det islandske folket og fantasien deres. Plata ble landets mestselgende debut, og nesten 10% av landets befolkning eier nå plata

Debuten «Dýrð í Dauðaþögn» og de tre singlene fra den gjorde det altså meget bra i 2012. I hjemlandet Island var låtene hans blant de mest populære det året. I år gjorde han en engelsk versjon («In the Silence») av sin gjennombruddsplate, tekstmessig hjulpet av den fantastiske Islandsvennen John Grant. Hittil har plata og flere singler fra den gjort det veldig bra i flere europeiske land. Legg til at låtene hans har en betagende vakker innpakning, og i tillegg er meget remiksvennlige. Bandet hans, Ásgeir Trausti Band, er i tillegg et særs godt band som bør oppleves.

Ásgeir Trausti Einarsson er født i 1992, på landsbygda, inn i en familie av musikere. Med både klassisk gitar og en mulighet for sportskarriere, men uten at vi skal si hva han skal bruke hele resten av livet på, lover det jo meget godt når han når stadig flere med sine magiske poprocksanger, med en slags øs mange kanskje kan assosiere med en egen nordisk popstemning. I Oslo solgte han ut sin konsert på Parkteatret i god tid før han spilte der i februar.

Med hans nyeste singel «Going Home» (april 2014) fortsetter den gryende suksessen i Storbritannia – et tegn på hvor veien går videre for denne superbegavede sanger-låtskriveren. I år har han rukket å turnére i Australia, Europa, USA og Japan, og besøkte Norge og Slottsfjell i sommer. Vi gleder oss til han kommer tilbake i desember!

Tenterhook kl 20:30
Lay Low kl 21:15
Ásgeir 22:15