Luke Elliot (US) + Special Guest: Malin Pettersen
fredag 15. mai
21:00 (Dørene åpner kl. 20:00)
Pris: 300,- + avg.
Billetter

Luke Elliot tilbake til Trondheim med nytt album – «The Big Wind» og releaseturné 2020!

Med ny singel 24.januar og nytt album 24. april, er Luke Elliot nå klar for å vise verden hva han har jobbet med de siste årene. «The Big Wind», oppfølgeren til suksessen «Dressed For The Occasion», skal endelig se dagens lys.

En samlet norsk presse var enige i at Luke Elliot var noe man måtte få med seg etter debutalbumet, med anmeldelser som «En umiddelbar klassiker» (6/6 i Dagbladet) og «En miks av alt som er bra» (5/6 i Klassekampen). Totalt 10 Femmere og 2 seksere ble servert, toppet med opptreden på Lindmo, hovedscenen på Molde Jazz Festival, oppvarming for Bjørn Eidsvåg i Oslo Spektrum og Europaturné med Madrugada. Albumet ble fulgt opp med kontinuerlig turnering over hele verden med utsolgte konserter i land som Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland og Australia.

Nå er det derimot Norge som igjen står for tur når Luke Elliot lanserer nytt album og turne, og vi har definitivt noe godt i vente. Første singel Somebody’s Man – en duett med Sivert Høyem – lå 17 uker på NRK P1 etter release og allerede i januar kommer det en ny smakebit fra neste album.

For ingen som opplever Luke Elliot på scenen går uberørt ut av lokalet etterpå. Turbonegro-gitarist og musikkskribent Knut Schreiner var tilstede på hans første konsert i Norge, på Kampen Bistro i Oslo, og ble slått i bakken av det som møtte ham:

Jeg snakker om den typen talent som overbeviser alle i det øyeblikket han eller hun åpner munnen eller vrenger ut en solo; den typen som ikke bare får musikknerds til å nikke anerkjennende, men også får postmannen, rørleggeren, frisøren, bankdirektøren – hele samfunnet – til å si ’Wow!’. Og det var det jeg gjorde, her om dagen, da jeg tok turen opp på Kampen Bistro for å sjekke ut Luke Elliot. Stilen hans er rotfestet i den dresskledte rocketradisjonen; den urbane, romantiske beatniken med spritånde, et sted mellom rennesteinen og stjernene: Dylan, Tom Waits, Elvis Costello.

(Knut Schreiner)

Luke Elliot – releaseturné mai 2020:

5. May – Södra Teatern, Stockholm (SE)
6. May – Pustervik, Gothenburg (SE)
9. May – KB, Malmö (SE)
14. May – Rockefeller, Oslo (N)
15. May – Byscenen, Trondheim (N)

Special Guest: Malin Pettersen

Malin Pettersen åpner for Luke Elliot på Byscenen 15.mai!

Fra norsk underdog til internasjonal nykommer, spådd endeløst potensial – 2019 var Malin Pettersens år. Og hun viser ingen tegn til å sakke ned i 2020.

Et stille akustisk minialbum, beskrevet av artisten selv som et personlig prosjekt hun ikke visste om noen ville legge merke til skulle være snøballen som fikk ting til å rulle. Det ledet til skryt i magasiner som BILLBOARD, Rolling Stone og Paste Magazine, showcase på Americanafest i Nashville, oppvarming for Robert Ellis og opptredener med JP Harris. Hun spilte live på amerikansk TV så vel som på noen av Norges største TV-programmer. I tillegg spilles det for tiden inn en amerikansk dokumentar om Malin Pettersen og det norske americanamiljøet.

Alt dette mens hun har jobbet med, og blitt bedre kjent med den amerikanske scenen i Nashville – der hun også har spilt inn et helt nytt album som skal slippes i 2020, med første singel ventet i mai.

2020 har så langt bydd på stappfull showcase på Americanafest UK i London og på norske Trondheim Calling, med lange køer utenfor lokalene. Satsing på det engelske markedet er i gang og på Malins første konsert på Rough Trade i London gikk merchen som varmt hvetebrød.

Videre i 2020 venter South By South West, Norges største festival ØYA, samt videre turnering i Norge, Europa og USA. Og plateslipp da selvfølgelig – og det, det kan man glede seg til.

Byscenen Trondheim
– Aldersgrense: 18 år
– Dørene åpner kl. 20:00
– Konserten starter kl. 21:00

NB! Konserten er stående.

Spørsmål om scene, vergeordning, ledsager eller lignende?
byscenen.no/om-byscenen/