Fremmed Rase
fredag 24. februar
21:00 (Dørene åpner kl 20:00)
220,- +avg
Billetter

Ikke kall det et comeback!
Det er 20 år siden Fremmed Rase først stod på scenen, men det er nå det virkelig begynner!
Fredag 20. januar slippes dobbel video og fem nye låter på EP’en “No Snakke Vi”  og dette skal selvsagt feires på byens storstue!

Gjesteartister: Bad Spit, Franktastisk, Kaptein på Skuta og flere.
Support og DJ for kvelden: Helgelands store sønn Dekstra Large

 

Fremmed Rase er en av svært få rap-grupper i Norge som var aktive i 1997 og som fortsatt holder det gående. Med 20 år på scenen og over 500 konserter på baken har de tvunget det Norske folk til å lære trøndersk og delt ut overdoser av endorfiner fra scenekanten til svært mange årskull med festglade unge mennesker. Som tenåringer var trioen kjent som Alien Breed og turnerte på eget initiativ rundt omkring i landet for å battle, lage hiphop-beef og selge t-skjorter fra bagasjerommet.

Da debutalbumet “Pisspreik” ble lansert ble alt snudd på hodet, med hits som “Råne” “Pils og Pøls” stakk Fremmed Rase opp fra den såkalte undergrunnen og la ut på en turne som aldri ville ta slutt. Låtmaterialet traff åpenbart en nerve i befolkningen, og samtlige samfunnshus ville ha «dugg på rutan og bugg på sætan».

Kvinnsyn i rap-miljøet ble satt på dagsorden og nyansene mellom ironi og satire ble diskutert heftig på eteren. Til tross for minimal radiospilling fikk flere av låtene fotfeste og karibiskinspirert trønderrap ble lydsporet rundt bensinstasjoner og andre velegna rånesteder i Norge.

Fremmed Rase er aller mest kjent for sine heidundrende liveshow og intensitet uansett hvilken scene de står på. Det skulle bare mangle etter så mange år på scenen. Nå aktuelle som aldri før med helt ny musikk er de klare for å legge ut på turnélivet igjen, og startskuddet går på Byscenen 24. februar.

Support fra kl 21.00
18 år leg.plikt